Skleroterapi – behandling av sprengte blodkar

SkleroterapiMange kvinner skjuler bena sine bak langbukser og strømper fordi de plages med sprengte blodkar. Ved hjelp av skleroterapi kan vi bekjempe dette problemet.

Skleroterapi er å behandle overfladiske årer og små åreknuter på legger og lår ved hjelp av injeksjoner. Sklerosering av årer er blitt mer og mer populært og har tatt over mye av den kirurgiske behandlingen som tidligere har vært utført for å behandle dette problemet. Vi kan behandle både små og store årer, og behandlingen utføres på legger, lår og i knehasene.

Langt flere kvinner enn menn får problemer med sprengte blodkar og overfladiske årer. Det kan skyldes mange ulike forhold, som svangerskap, bruk av P-piller, overvekt eller genetiske forhold.

Sklerosering har vært utført i lang tid og innebærer injisering av en medisinsk oppløsning (polydocanolum). Det er en meget anerkjent metode for behandling av overfladiske årer i mange land. Behandlingen er trygg og medfører lite smerte og ubehag.

Ofte stilte spørsmål om sklerotapi:

Er én sklerosebehandling nok?

Det er sjelden det er nok med kun én behandling. For å oppnå et tilfredsstillende resultat må injeksjonene gjentas etter ca fire uker. Behandlingen varierer avhengig av mengden blodårer som behandles, tettheten og dybden på årene. Er det store partier med overflatiske årer, er man nødt til å påregne flere behandlinger over en periode.

Hvordan utføres behandlingen?

Sklerosebehandling utføres med en spesialsprøyte med ekstra tynn nål. Det injiseres en skleroseringsvæske rett inn i blodårene, som «gjennomspyles» av oppløsningen. Blodet føres ned i underliggende årer og forsvinner. Den behandlade åren er nå ikke lenger i stand til å oppta blod.

I løpet av omlag tre måneder forsvinner åren, og gradvis erstattes den med nytt bindevev. Det endelige resultatet vil først vises flere måneder etter avsluttet behandling.

Hva må jeg gjøre etter en sklerosebehandling?

Du skal benytte støttestrømpebukse over det behandlede partiet. Merk at du ikke skal ta av deg støttestrømpebuksen før etter to dager!

Du må ikke dusje eller ta varme karbad samme dagen som behandlingen er utført. Vi anbefaler deg å bruke støttestrømpebukse på dagtid i tre til fire uker etter utført behandling. Da vil du få et bedre og raskere resultat.

Hvilke hensyn må jeg ta etter en skleroseringsbehandling?

Vi anbefaler å ikke trene hard styrke eller utholdningstrening før minst en uke etter behandlingen.

Hårfjerning med voks, krem eller barbering skal ikke gjøres før etter ca to uker.

Solbading kan gjøres etter påføring av solkrem med høy solfaktor, men ikke før etter ca to uker.

Ta kontakt om du har ytterligere spørsmål eller ønsker en konsultasjon.