Permanent hårfjerning

Permanent hårfjerning med elektrolyse

Permanent hårfjerning

Uønsket hårvekst kan være et frustrerende problem, særlig for kvinner. Den beste metoden for å fjerne uønsket hårvekst er gjennom elektrolysebehandling. Hudklinikken har spesialisert seg på elektrolysebehandling av uønsket hår.

Metoden vi bruker heter Blend og er utbredt blant seriøse hudterapeuter. Med en tynn nål fjernes håret i rotsekken ved bruk av varme- og en kjemisk reaksjon.

Ofte stilte spørsmål om elektrolysebehandlinger:

Hvordan virker elektrolyse?

En spesialutdannet terapeut fører en steril nål langs håret og ned i hårsekken. En svak strøm er koblet til nålen. Avhengig av teknikken som blir brukt, ødelegges 2/3 av hårsekken, enten ved varme eller kjemisk reaksjon eller begge deler. Det vil svekke hårets mulighet til å vokse opp på nytt og etter noen få behandlinger vil det være borte for godt.

Hvilke metoder finnes det?

GALVANISK (likestrøm) hvor hårets rot og vekstceller ødelegges av en kjemisk reaksjon rundt den strømførende nålen. Gjenveksten er liten.

THERMOLYSE (vekselstrøm): Hårets rot og omliggende celler ødelegges av varmeutvikling rundt den strømførende nålen. Gjenveksten er relativ stor.

BLEND er en kombinasjon av de to over nevnte metodene med bruk av både varme- og kjemisk reaksjon. Gjenveksten er liten, og det er kort sagt den beste metoden. Det er også denne metoden som er utbredt blant seriøse terapeuter.

Er elektrolyse virkelig permanent?

Epilasjon med strømførende nål er fremdeles det eneste permanente formen for hårfjerning. Teknikken er blitt brukt i over 125 år. Det permanente resultatet er godt anerkjent av leger og spesialister verden rundt, og kan understøttes i medisinske rapporter og artikler.

Det finnes ikke andre typer hårfjerning som gir permanent resultat, og det er ikke gitt noen vitenskaplig bevis for at annen type hårfjerning er permanent. Annen type hårfjerning kan gi en midlertidig reduksjon, men ikke et permanent resultat.

Er elektrolyse trygt?

Det er ikke registrert noen bivirkninger etter behandling, heller ikke på gravide. Det er ingen fare for smitte eller sykdommer. Vi følger helsemyndighetenes strenge regler for sterilisering og desinfisering og bruken av engangsutstyr.

Etter behandling kan det forekomme midlertidig rødhet, opphovning og av og til små skorper. Terapeuten din vil informere deg om dette og gi råd for hva du må forholde deg til. Gi tilbakemelding om hudens reaksjon etter behandling. Dette er viktig for justering av strøm ved neste behandling.

Er elektrolyse smertefullt?

Vi reagerer forskjellig på smerte, men noen synes det er smertefullt og ønsker bedøvelse. Det er vi behjelpelig med via tannlege eller lege. Det er viktig at man ikke er stresset, trøtt eller sliten. Da kan man føle mer ubehag enn ellers.

Kan jeg få arr etter elektrolysebehandling?

Nei, du får ikke arr etter en korrekt utført elektrolysebehandling av en spesialutdannet terapeut. En lett rødhet og litt hevelse i behandlingsområdet kan forekomme. Vi bruker steriliserte engangsnåler i gull i behandlingen.

Kan elektrolyse utføres på hele kroppen?

Hår fjernes nesten alle steder på kroppen, De vanligste områdene er øyebryn, neserygg, kinn, øvre og nedre lepper, hake, hals, nakke, skuldre, rygg, bryst, mage, armer, fingre, armhulen, bikinilinjen, legger, lår, føtter, tær, ører, nese og skjegglinjen. Fjerner alle type hår fra tykke mørke til tynne lyse dun hår.

Er det noe jeg må huske på etter behandling?

Unngå ansiktsmasker, aktive kremer og antibakterielle preparater i behandlingsperioden. Huden rengjøres på vanlig måte, men makeup kan benyttes først dagen etter behandling. Det er viktig at du ikke soler deg før 2-3 dager etter behandling.

Hvor ofte bør man ta behandling?

Hver klient behandles individuelt og det er derfor vanskelig å si eksakt hvor mange behandlinger du trenger. Du vil gradvis merke forbedring. Hver hårsekk må behandles noen ganger, avhengig av om håret har vært vokset eller nappet, påvirkning av hormonell overproduksjon eller lignende.

Behandlingen varierer fra 15 minutter til 60 minutter. Samme partiet skal ikke behandles mer enn hver syvende dag, på grunn av fare for pigmentering av huden. Terapeuten vil veilede deg og sette opp en personlig tilpasset behandlingsplan.

Vi er behjelpelig med bedøvelse via leger/ tannleger hvis klienten ønsker det.

I enkelte tilfeller kan utgifter til elektrolysebehandling gis refusjon for hos trygdeetaten.

Ta kontakt for ytterligere spørsmål eller konsultasjon.